<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Magic Flute
TexelTips

Unieke Live voorstellingen in Cinema Texel

  Cultuur

In Cinema Texel in Den Burg zijn deze periode twee unieke voorstellingen te zien live vanuit het Royal Opera House in Londen.

Woensdag 20 september kunt u live genieten van The Magic Flute, de wereldberoemde opera van Mozart.

Julia Jones is de dirigente van deze betoverende productie van Mozarts The Magic Flute, die is gemaakt voor The Royal Opera en wordt uitgevoerd door een schitterende cast met onder meer Roderick Williams als Papageno.

Mozarts wereldberoemde opera The Magic Flute wordt door regisseur David McVicar adembenemend tot leven gewekt in de schitterende decors van John Macfarlane. Prins Tamino belooft de Koningin van de Nacht dat hij haar dochter Pamina zal redden van de tovenaar Sarastro. Hij gaat op weg, samen met de vogelvanger Papageno, maar dan blijkt dat niet alles is wat het lijkt…David McVicars klassieke enscenering doet recht aan zowel de ernst als de humor van Mozarts werk. Het publiek wordt meegevoerd naar een sprookjesachtige wereld vol dansende dieren, vliegende voertuigen en oogverblindende sterrenhemels. De decors vormen een treffende achtergrond voor Mozarts caleidoscopische muziek, van het vocale vuurwerk door de Koningin van de Nacht en de lyrische liefdesduetten van Tamino en Pamina tot Papageno's hartveroverende, volksliedachtige aria's.

Behalve een komedie is The Magic Flute ook de verklanking van Mozarts spirituele overtuiging: Verlichtingsidealen als het zoeken naar wijsheid en deugdzaamheid vormen de grondslag van dit magische sprookje. The Magic Flute was direct een doorslaand succes en werd door Mozarts veronderstelde  rivaal  Salieri  beschreven als een 'operone' – een grootse opera.

Dinsdag 3 oktober wordt Puccini's La Boheme live vanuit de Britse hoofdstad in de Texelse bioscoop vertoont. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Puccini's gepassioneerde opera, nu in een gloednieuwe productie van Richard Jones, wordt gedirigeerd door Antonio Pappano en uitgevoerd door een superieure jonge cast met onder anderen Nicole Car, Michael Fabiano en Mariusz Kwiecien.

Als Rodolfo, een straatarme dichter, het naaistertje Mimì ontmoet, vallen ze onmiddellijk voor elkaar. Maar hun geluk wordt wreed verstoord als Rodolfo verneemt dat Mimì een dodelijke ziekte heeft.

De opera, een onweerstaanbaar mengsel van humor en tragiek, zoomt in op het leven van een groep jonge kunstenaars die sappelen voor hun bestaan in het artiestenkwartier van Parijs. Jones geeft zijn hoogstpersoonlijke, indringende visie op deze geliefde klassieker, een visie die wordt gevisualiseerd door de spectaculaire setting van Stewart Laing. Puccini's romantische verbeelding van het Parijse bohémien-bestaan, gestoffeerd met gedenkwaardige muziek en een alledaagse liefdesgeschiedenis, heeft toeschouwers over de hele wereld diep geraakt en maakt van La bohème een van de meest geliefde opera's ooit. De eerste uitvoering vond plaats in 1897 in Covent Garden en is daar sindsdien meer dan vijfhonderd keer te zien geweest.

Reserveren kan via 0222 312027 of via deze website. De voorstellingen zijn inclusief introductie en zijn Nederlands ondertiteld.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten