<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Ericka Voortman
TexelTips

Kunst Tip Texel: Bijzondere Collectie WolBoeken van Ericka Voortman

  Cultuur

Net buiten het centrum van Den Hoorn, langs het fietspad dat ligt tussen de Stolpweg en de Mokweg staat een originele schapenschuur, of zoals de Texelaars zeggen: skéépeboet. Wie de moeite neemt om af te stappen en nieuwsgierig genoeg is om de boet in te lopen waant zich gelijk in een andere tijd. 'Oer', 'mooi, maar duister', 'sacraal', 'indrukwekkend' en 'vredig' zijn woorden die je terug vindt in het gastenboek van deze expositie van beeldend kunstenaar Ericka Voortman.

Haar wortels liggen in de theaterwereld en dat is voelbaar: mede door de muziek, gecomponeerd door haar man Severin Candel, wordt je de boet 'ingetrokken'. Waar zij vorig jaar in diezelfde boet het zogenaamde vierkant benutte heeft zij nu de paden eromheen vrijgemaakt, wat de suggestie wekt dat je een 'labyrint' gaat bewandelen. Aan weerszijden van de 'gangen' staat een collectie Wolboeken vervaardigd van diverse soorten schapenwol. Zo zijn er opengeslagen boeken gemaakt van o.a. het Heideschaap, de Hebredian, Ouessant, Manx Loaghtan, Zwart Bles en natuurlijk de Witte en Blauwe Texelaar.

De collectie WolBoeken was oorspronkelijk alleen tijdens de Lange Juni Cultuurmaand te zien maar dankzij de goodwill van de eigenaar van de boet, Ruud Bakker, nog langer te zien in deze unieke setting. De expositie is t/m 30 juli, dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Mocht het hek dicht zijn, kunt u er gewoon even over heen stappen. 

De Boet is hier op de kaart te vinden.

Meer informatie kunt u vinden op de website Hendrikje


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>