Logo texel0222.nl
Sonja Brussen schildert buiten en exposeert in Galerie Posthuys
Sonja Brussen schildert buiten en exposeert in Galerie Posthuys (Foto: Sonja Brussen)
Texel Actueel

Buitenschilder exposeert in Galerie Posthuys

  Cultuur

Sonja Brussen is ruim een jaar geleden gestart met haar “Paintbox Project”. Met een klein schilderskistje (pochade) ging ze vrijwel dagelijks op pad in de natuur. In elke schildersessie vervaardigde ze in ieder geval één paneeltje van 16 x 20 cm voor dit project. Op de grote achterwand van Galerie Posthuys worden er momenteel 108 gepresenteerd. 

Schilderen is voor Sonja een groot onderzoek (en experiment) naar licht, lucht en ruimte. Haar penseelstreek wisselt ze af met het gebruik van een paletmes. Haar stoere handschrift gaat goed samen met haar kenmerkende, frisse kleurgebruik. Ze kiest voor landschappen met water; sloten, meertjes, stromen, rivieren, plassen, zee en het wad. De reflectie van de luchten in het water benadrukt de eenheid van het onderwerp.

De presentatie van de indrukwekkende serie paneeltjes werkt als een reis door door Nederland, in alle seizoenen en met elk weertype.
Galerie Posthuys (Brink 14, De Koog) is geopend van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur. De galerie is momenteel bereikbaar via de achterzijde.

Meer berichten