<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Olaf Kraak
Texel Actueel

Winnaars Zilveren Camera naar Texel

De belangrijkste fotoprijs van Nederland komt naar Texel. Van 9 tot en met 30 juni zijn in de voormalige Jan Drijverschool in Den Hoorn de prijswinnende foto's en series te bewonderen. Van bodemdaling en klimaatverandering in Jakarta tot de epische Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden, van een rokende Thierry Baudet tot een serie over het succesvolle zaalvoetbalteam van Texel'94, de Zilveren Camera is zeer uiteenlopend en geeft een prachtig beeld van de Nederlandse nieuws- en documentairefotografie. De tentoonstelling is dagelijks (behalve op vrijdag) open van 11:00 tot 17:00 uur. Entree gratis.

Tijdens de tentoonstelling geven prijswinnaars lezingen, rondleidingen en workshops. Eén van hen is sportfotograaf Olaf Kraak. Voor zijn winnende serie volgde hij het eerste zaalvoetbalteam van Texel'94, dat in de eerste divisie (de één-na-hoogste klasse) uitkomt. Spelers en staf rijden het hele land door en om na een wedstrijd in Assen of op Urk weer thuis te komen, steken ze 's nachts met een klein bootje het Marsdiep over. De lezing van Kraak is woensdag 26 juni in de voormalige Drijverschool en begint om 16:00 uur.

Verder staan op het programma: 14 juni: lezing "Hoe fotografeer je mensen die helemaal niet gefotografeerd willen worden?", door Ernst Coppejans (De Waldhoorn, 16:00 uur); 15 juni: workshop "Fotografeer elke dag een boom" door Jeroen Toirkens (voormalige Drijverschool, 15:00 uur) en verhalen over meest noordelijke bossen van de aarde door Jeroen Toirkens en Jelle Brandt Corstius (De Waldhoorn, 20:00 uur); 16 juni: workshop portretfotografie voor kinderen van 9 t/m 12 jaar door Anoek Steketee (voormalige Drijverschool, 11:00 uur) en lezing door Zilveren Camerawinnaar Cynthia Boll over haar werk met klimaatverandering en bodemdaling (De Waldhoorn, 16:00 uur).


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten