<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Flying Focus
Texel Actueel

Texel Airport houdt zaterdag 11 mei Open Dag

Vliegveld Texel houdt zaterdag 11 mei van 11.00 tot 16.00 uur Open Dag. Bezoekers zijn van harte welkom bij alle bedrijven en organisaties op en rond het vliegveld.

Texel Airport is vorig jaar eigenaar geworden van het airportrestaurant De Vlijt en acht hotelstudio's.

Bij de Zweefvliegclub Texel kan kennis worden gemaakt met (motor)zweven. Toestellen zijn te bezichtigen en leden vertellen over hun hobby en het is mogelijk om zelf een vlucht te maken. Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel heeft afgelopen winter de collectie opgeschoond en is een bezoek meer dan waard.

In de hangar van Vliegtuigonderhoud Texel ken een kijkje worden genomen in de wereld van de techniek in de kleine luchtvaart. Het aerobatic toestel van Dutch Rush Aerobatics met piloot Frank van Houten is daar te bezichtigen. Hij vertelt graag over de kunst van het vliegen met een Sukhoi.

Het luchtfotografiebedrijf Flying Focus, dat Vliegveld Texel als uitvalsbasis heeft, heeft een Open Hangardag, ingang aan de Postwegzijde. Met expositie van foto's en presentatie van alle uitgaven, zoals kalenders en boeken. Tevens zijn de drie vliegtuigen van het bedrijf te zien.

Paracentrum Texel en het rondvliegbedrijf Tessel Air verwachten een drukke dag met veel parachutisten en vliegen. Wie wil kan zelf uit een vliegtuig springen of een rondvlucht maken over Texel en langs de Wadden.

Het is ook mogelijk in groepjes de verkeerstoren te bezoeken, mits het vliegverkeer dit toelaat. De grote hangaar van het vliegveld is geopend en beide twee brandweerauto's zijn te zien.

SAR helikopter

Speciaal voor deze dag komt Noordzee Helikopters Vlaanderen met een Search & Rescue helikopter van Den Helder naar Texel. De heli kan bezichtigd worden tot 14.00 uur.

Voor de kinderen is er een springkussen. De Open Dag wordt georganiseerd door: Texel Airport NV, Paracentrum Texel, Tessel Air, Airportrestaurant De Vlijt & Studio's, Vliegtuigonderhoud Texel,  Zweefvliegclub Texel, Flying Focus en  Luchtvaart- en Oorlogsmuseum Texel '40-'45.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten