<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Evalien Weterings
Eten & Drinken

De mensen achter een avondje culinair genieten op Texel (serie)

Texel heeft op culinair gebied veel te bieden. Getalenteerde chef-koks weten met hun keukenbrigades de heerlijkste gerechten voor te schotelen. Liefst bereid met producten uit hun directe omgeving. Gekweekt en gegroeid op het eiland, of gevangen in de Noord- en Waddenzee om ons heen. In deze blogserie in vier delen vertellen de koks over hun passie voor het vak, de ingrediënten waarmee ze het liefst werken, kwaliteit en smaak. Vandaag deel 4: chef-kok Boy Schuiling en gastvrouw Felicia Siebert.

Een goed stuk vis, een aangename sfeer en de nodige aandacht van de gastheren en gastvrouwen. Chef-kok Boy Schuiling, gastvrouw Felicia Siebert en het team van visrestaurant 't Pakhuus in Oudeschild werken er hard aan om hun gasten culinair een aangename avond te bezorgen. Dat begint al met de locatie: een fraai, voormalig graanpakhuis midden op de haven van Oudeschild. Een warm welkom bij binnenkomst, persoonlijke aandacht en vervolgens heeft de gast de ruimte om te kijken wat hij of zij wil.

Royale porties

Er is alleen voor de aperitieven een papieren kaart; de menu's bekijken de gasten op een iPad. Dat is vooral praktisch: 't Pakhuus is een visrestaurant waar elke dag verse vis wordt aangeleverd, dus de menu's kunnen per dag verschillen, afhankelijk van wat er aangeleverd is. Vis is de hoofdmoot en wordt in diverse variaties bereid. Een ding staat voorop: het zijn ruime porties en er is ruime aandacht voor de smaak van de vis om die tot zijn recht te laten komen. Er is een uitgebreide wijnkaart en de gastheren en gastvrouwen adviseren graag welke fles passend is bij de gerechten. Vlees is in huis voor gasten die geen vis eten.

Persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht voor de gast hoort eveneens bij de avond. Dat is volgens Felicia veelal een kwestie van goed kijken. "Als mensen netjes gekleed binnen komen, is de kans groot dat ze wat te vieren hebben en daar speel je op in." 't Pakhuus staat al een paar jaar in de Lekker en is dit jaar voor het eerst ook opgenomen in de Gault&Millau. Boy is tevens aangesloten bij de Jeunes Restaurateurs, een internationaal gezelschap van jonge, getalenteerde en gepassioneerde koks die hun kennis met elkaar delen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten