<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Evalien Weterings
Eten & Drinken

De mensen achter een avondje culinair genieten op Texel (serie)

Texel heeft op culinair gebied veel te bieden. Getalenteerde chef-koks weten met hun keukenbrigades de heerlijkste gerechten voor te schotelen. Liefst bereid met producten uit hun directe omgeving. Gekweekt en gegroeid op het eiland, of gevangen in de Noord- en Waddenzee om ons heen. In deze blogserie in vier delen vertellen de koks over hun passie voor het vak, de ingrediënten waarmee ze het liefst werken, kwaliteit en smaak. Vandaag deel 3: Top kok Jef Schuur: al elf jaar een Michelinster.

"De Waddenzee en de Noordzee zijn ware culinaire schatkamers en dat mag geproefd worden." Dat vindt Jef Schuur, chef-kok van hotel-restaurant Bij Jef in Den Hoorn, al elf jaar het enige restaurant op de Nederlandse Waddeneilanden met een Michelinster. Jef was als kind al met koken bezig. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot een hoog culinair niveau om smaken zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen en op verrassende wijzen met elkaar te combineren.

Totaalplaatje

Een avondje uit eten bij het restaurant aan de Herenstraat is een totaalplaatje met alles erop en eraan. De gastheren en gastvrouwen zijn accuraat, oplettend en alert en stralen continu rust uit. Het vergt een strakke organisatie op de achtergrond, maar het betekent dat de gasten een bijzondere culinaire avond beleven. Jef, die samen met zijn partner Nadine Mögling het restaurant runt, werkt het liefst met lokale producten. "Vis uit de Noordzee en de Waddenzee is zo'n mooi product om mee te werken. En het zwemt hier gewoon langs de kust voorbij. Hetzelfde geldt voor Texels lamsvlees. Een pure delicatesse en het staat hier gewoon op het eiland in de wei."

Absolute Top

Bij Jef staat dit jaar op de 36ste plaats in de Top 100 van de Lekker en het restaurant staat in de 'Absolute Top' van de Gault&Millau. Drijfveer van Jef, Nadine en hun team is om gasten te laten genieten van bijzondere gerechten en om zelf telkens weer een stapje beter te worden. "Het is mooi als je aan het eind van de dag het gevoel hebt dat je het weer net iets beter hebt gedaan dan een dag geleden."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten