Johnny Rep Ronde van Texel: fietsen voor het goede doel | TEXEL | het '0222' gevoel
Logo texel0222.nl
Texel Actief

Johnny Rep Ronde van Texel: fietsen voor het goede doel

Texel beleeft zaterdag 25 mei de zesde editie van de Johnny Rep Ronde van Texel, een fietstoertocht voor het goede doel. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 45, 70 en 115 kilometer.

Het evenement is vernoemd naar voetballer Johnny Rep, die met Ajax de Europa Cup 1 en de wereldbeker won en met het Nederlands Elftal twee WK-finales speelde. Rep komt al jaren op Texel, waar hij veel vrienden heeft en Texel'94 trainde. Minder bekend is dat hij een groot wielerliefhebber is en regelmatig voor de Stichting Sterrenfietsen in actie komt om geld voor het goede doel bij elkaar te trappen.

De Johnny Rep Ronde van Texel is geschikt voor iedereen die van fietsen houdt. Onderweg is verzorging aanwezig en volgens goed gebruik staat na afloop voor elke deelnemer een bord pasta klaar. Het inschrijfgeld bedraagt €25,- en komt geheel ten goede aan het Tesselhuus in De Koog, een vakantiehuis voor mensen met spierziekten, reuma en multiple sclerose. Aan de tocht doen iedere jaar veel bekende Nederlanders mee.

Start en finish zijn bij Stayokay aan de Haffelderweg in Den Burg. Rep lost om 10:30 uur het officiële startschot, maar het staat deelnemers vrij om zelf om een ander tijdstip te kiezen, zolang dat maar tussen 9:00 en 11:00 uur is.

Meer berichten