<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Nieuwe exposities in Museum Waelstee

Na een winter hard werken door een grote groep vrijwilligers is Museum Waelstee weer open. De vaste tentoonstelling is uitgebreid met enkele nieuwe exposities.

Voor de tiende en laatste keer exposeert het museum in De Waal quilts in allerlei maten. Het gaat om meer dan zeventig fraaie werkstukken, gemaakt door Texelaars. Deze zijn te zien tot en met maandag 6 mei.

Met medewerking van de vrijwillige brandweer is de indrukwekkende expositie 'Texelse brandweer verleden tot heden' tot stand gekomen. Deze bestaat uit een opstelling van verschillende blusvoertuigen, brandweerattributen en historisch foto- en filmmateriaal van branden op Texel.

De expositie over de Watersnoodramp, met een aangrijpende video en veel foto- en krantenmateriaal, is wegens grote belangstelling verlengd. De expositie 'Rouw en Trouw op Texel' is uitgebreid met een rouwkoets en een trouwkoets. Op de bovenverdieping ten slotte wordt het speelgoed geëxposeerd dat het museum heeft ontvangen uit de nalatenschap van mevrouw Zeeman, die twee jaar geleden overleed. Lijane Zeeman, ook wel bekend als tante Li, begon in 1957 bij 't Horntje het kindervakantieoord Zeemansduin.

Je vindt Museum Waelstee aan het Hogereind in De Waal. Het is dinsdag tot en met zaterdag open van 10:00 tot 17:00 uur en op zondag van 13:30 tot 17:00 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten