<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Russische topsolisten vol elan

Met het elan dat hun jeugdige leeftijd met zich meebrengt geven de Russische topsolisten Alexander Kovalev en Daniil Danilenko maandag 4 maart een concert in het kerkje van Den Hoorn. Hun optreden is onderdeel van de serie New Masters on Tour.

Vaak wordt gezegd dat een musicus voor het vertolken van de Romantische muziek een behoorlijke rijpheid moet hebben. Aan de andere kant vaart dit genre wel bij het elan van de jeugd. De cellist Kovalev en pianist Danilenko hebben dat elan. Vandaar dat het vuur door de werken van Beethoven, Myaskovski en Debussy raast als Kovalev ze speelt. En Chopin klinkt onbevangener dan ooit bij Danilenko.

Kovalev en Danilenko zijn de beste jonge voorbeelden van het Russische opleidingssysteem. Technisch zijn ze perfect, ze bieden een brede achtergrondkennis en nemen daarnaast hun eigen visie, talent en inmiddels ook ervaring mee. Danilenko schreef al diverse prestigieuze concoursen op zijn naam en Kovalev is ook internationaal een gewild solist. Ieder op zijn eigen manier geven ze jeugdige kracht aan de meesterwerken van de Romantiek.

Hun optreden in het Hoornder kerkje begint om 20:15 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de VVV, boekhandels Nauta Boek en Het Open Boek in Den Burg en vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij de kerk. Online reserveren kan via www.tihms.com/concerten en www.texel.net.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten