<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Eten & Drinken

Fijnproevers verwend op Texel Culinair

Van Texels lam tot gerookte ganzenborst en van pijlstaartinktvis tot wroetvarken van het eiland: liefhebbers van lekker eten en drinken en andere fijnproevers worden verwend op Texel Culinair, dat van vrijdag 14 tot en met zondag 16 september z'n vijftiende editie beleeft.

De Dorpsstraat in De Koog verandert dat weekend in een groot, sfeervol openlucht restaurant, waar je kunt genieten van de lekkerste hapjes, bereid door de koks van zo'n vijfentwintig Texelse brasseries en restaurants. Allemaal doen ze hun best je te trakteren op iets verrassends, dat je niet snel ergens anders zult kunnen krijgen.

Leuk om te weten is dat de koks niet alleen kritisch worden gevolgd door de bezoekers van Texel Culinair, maar ook door vakgenoten, culinaire journalisten en andere kenners. Samen vormen zij een jury, die de makers van de lekkerste en meest bijzondere gerechtjes op de slotdag in het zonnetje zet.

Gezellig slenterend langs de kraampjes maak je je keuze en stel je je eigen menu samen. De deelnemende eethuizen serveren elk een voor-, een hoofd- en een nagerecht. Texel staat bekend om z'n lamsvlees, boerenkaas, garnalen, oesters, kokkels en tal van andere lokale delicatessen. Er is dus keuze te over. Daar hoort natuurlijk een passend drankje bij. Ook hierbij is het moeilijk kiezen, want op Texel worden heerlijke biertjes gebrouwen en bijzondere borrels gestookt. Natuurlijk zijn er ook diverse wijnen en non-alcoholische drankjes verkrijgbaar.

Texel Culinair begint op vrijdag om 16.00 uur en zaterdag om 15.00 uur en duurt tot circa 22.30 uur. Zondag begint het evenement al om 12.00 met de bevindingen van de jury. De proeverij duurt vervolgens tot 18.00 uur. Tijdens het hele festival zijn er optredens van muzikanten, DJ's en andere artiesten. Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen.

Betalen doe je met Kôgertjes. Deze muntjes zijn tijdens het evenement verkrijgbaar bij de mobiele kassa's in de Dorpsstraat en kosten €2,- per stuk. Bij alle kassa's kun je pinnen. Niet-gebruikte muntjes kun je na afloop weer inleveren. Meer informatie is te vinden op www.texelculinair.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten