<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Eten & Drinken

Ocean Aged Gin van Stokerij Texel

Een bijzonder tafereel in de haven van Oudeschild bij aankomst van de schoenerbrik Tres Hombres. In het ruim twee vaten Ocean Aged Gin van de Texelse Stokerij. Volop spanning bij stokers Jaco Spek en Kees Groenewoud: Hoe zou het smaken?

De vaten waren een jaar geleden aan boord gegaan, waarna het zeilende vrachtschip een wereldreis van een jaar heeft gemaakt, waarbij onder meer de Canarische Eilanden en het Caribisch Gebied zijn aangedaan. De Texelse gin lag al die tijd in het ruim en onderging al schommelend op de golven van de zee een speciale rijping. De continue beweging door de deining van het schip en de hogere temperatuur in de tropen versnellen het proces van rijping met een factor zes tot acht en het eiken vat waarin de gin was opgeslagen is ook van invloed op de smaak en de kleur.

Nadat de vaten bij terugkomst op Texel op een oude Chevrolet pick-up waren geladen, pakte de smaaktest op de kade goed uit. Ocean Aged Gin heeft elementen van whisky, gin en cognac, met een verfijnde en een geurige en pittige afdronk. Met een sterke kruidige geur waarin kenners vanille, gekaramelliseerd eiken en koriander herkennen. Te verfijnd en kostbaar om te verdunnen met tonic, met een eigen karakter, het beste puur te drinken.

TX Ocean Aged Gin is onder meer te koop bij de Texelse slijterijen verkrijgbaar in een aantal Texelse horecazaken.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten