<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
TexelTips

Ook gasten welkom bij Oosterend Present

Eens in de vijf jaar is het groot feest in Oosterend en bruist het dorp vier avonden en drie dagen lang van de feestelijke activiteiten. Oosterend Present – dit keer van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 juli – is een feest van en voor de bewoners, maar bij de meeste onderdelen zijn ook gasten zeer welkom.

Het voert te ver hier het hele programma uit te meten, maar enkele hoogtepunten willen we je niet onthouden. Oosterend Present begint woensdag om 19:00 uur met de eerste uitvoering van het Historisch Spel, een groot toneelstuk in de open lucht, dat zich afspeelt ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog en waaraan tientallen Oosterenders meedoen. Het stuk wordt donderdag op hetzelfde tijdstip herhaald.

Een aanrader is ook het straattheater, met vrijdag van 15:00 tot 18:30 uur voorstellingen in alle straten en op het feestterrein. Eveneens op vrijdag is het toneelstuk voor kinderen, bedacht en gespeeld door de plaatselijke toneelgroep (aanvang 11:00 uur).

Op zaterdag begint om 10:00 uur een gezellige markt in de Peperstraat en Kotterstraat. 's Middags zijn er dan allerlei spelletjes voor kinderen en een tentoonstelling met oude tractoren. Iedere avond treden in de feesttent bands en DJ's op.

Voor wie echt in stijl wil afsluiten, begint zondag om 11:00 uur een afsluitende viering met veel muziek onder leiding van dominee Kees de Jong en andere vertegenwoordigers van de Oosterender kerken.

Maar nogmaals: dit is maar een kleine selectie van alle activiteiten van het grote dorpsfeest. Het volledige programma en andere informatie vind je op www.oosterendpresent.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten