<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actueel

Lange Juni: maand van de cultuur

Juni is de maand van de cultuur op Texel en Lange Juni de naam van een verzameling concerten, exposities, rondleidingen en andere culturele manifestaties die op het hele eiland worden gehouden.

Het is ondoenlijk een compleet overzicht te geven, maar een paar aansprekende voorbeelden willen we je hier niet onthouden.

Skemere - de nacht van de poëzie is een manifestatie met dichters, muzikanten en verhalenvertellers en wordt vrijdag 15 juni gehouden op het voetbalveld van ZDH in Den Hoorn, aanvang 21:30 uur.

Iedere zondagmiddag in juni is er Cinema Garage. In tijdelijk tot minibioscoop omgebouwde schuurtjes en garages vertonen op Texel opgegroeide cineasten hun documentaires. Een aanrader is ook het concert dat de Texelse troubadour Jaap Dros vrijdag 22 juni geeft in theater De Toegift@Klif 12. Jaap genereerde een paar jaar geleden landelijke aandacht met de CD J.J. Dros zingt J.C. Bloem, waarop hij gedichten van de beroemde dichter Bloem op muziek zette.


Al jaren een succes is Klifhanger, waarbij je als bezoeker wandelend langs twintig kunstwerken gaat die staan opgesteld in tuinen en op erven in Den Hoorn. Het thema is dit jaar Erfgoed. Voor studenten van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam is deelname een afstudeerproject. Klifhanger duurt met zondag 24 juni.

Een compleet overzicht staat op de website www.langejuni.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten