<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: René Pop
TexelTips

Lange Juni: overweldigend cultureel aanbod

Lange Juni is de naam van een verzameling concerten, exposities, rondleidingen en andere culturele manifestaties die in de cultuurmaand juni op Texel worden gehouden.

Het aanbod is overweldigend, veel te veel om hier allemaal op te noemen. Een paar voorbeelden? Bekend is Klifhanger, waarbij je als bezoeker wandelend langs twintig kunstwerken gaat die staan opgesteld in tuinen en op erven in Den Hoorn. Het thema is dit jaar Erfgoed. Voor studenten van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam is deelname een afstudeerproject. Klifhanger duurt bijna een volle maand, tot en met zondag 24 juni.

Skemere - de nacht van de poëzie is een manifestatie met dichters, muzikanten en verhalenvertellers en wordt vrijdag 15 juni gehouden op het voetbalveld van ZDH in Den Hoorn, aanvang 21:30 uur. Een aanrader is ook Op het erf van… Geboren en getogen Texelaars vertellen over wat ze in hun leven hebben zien veranderen op het eiland. Op 2 en 16 juni ben je welkom bij natuurboer en jutter Kees Kikkert op boerderij De Kroontjes, op 9 juni bij schapenboer Jaap Lap aan de Kleiweg. Hij weet van alles van schapen, tuunwallen en het 'oude land' van Texel.

De oneindig deinende zee staat centraal in het muziektheaterprogramma Als ik de zee maar zie, dat woensdag 6 juni te zien is bij Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora.

Een compleet overzicht vind je op de website www.langejuni.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten