<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Texel Actief

Op vogelsafari met Klaas de Jong

"De meeste mensen zijn niet zo auditief ingesteld. Dat is jammer, want er valt zo veel te horen in de natuur. De manier waarop hij zingt, kwaakt of overvliegt, zegt iets over de vogel. Elke soort heeft zijn eigen geluid. Vogels kijken is daarom ook vogels luisteren."

Aan het woord is Klaas de Jong. De Texelse vogelgids werd bij een groot publiek bekend toen hij in 2015 meedeed aan In de ban van de condor. In dat tv-programma werden vogelkenners gekoppeld aan bekende Nederlanders, om in wedstrijdvorm samen vogels te kijken. Het werd een bijzonder avontuur. Iedere week moest een duo afvallen, maar Klaas hield zich samen met tv-presentator Ajouad El Miloudi staande tot en met de laatste aflevering, die zich op 4000 meter hoogte in de Andes afspeelde. Van de overgebleven deelnemers maakten ze er de mooiste foto van een condor en wonnen.

Op Texel neemt Klaas regelmatig gasten mee op vogelsafari. Dat kan voor drie uur (van 9:00 tot 12:00 uur), maar ook voor een hele dag (van 9:00 tot 16:00 uur). Samen met hem ga je de mooiste natuurgebieden in om vogels te zien en te horen. Onderweg is er koffie of thee en koek en wanneer je de hele dag meegaat ook een Texelse veldlunch. Klaas haalt zijn gasten op en brengt zeer weer thuis. Meer informatie vind je op www.vogelsoptexel.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten