<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
TexelTips

Nieuwe tentoonstellingen in Waelstee

Museum Waelstee in De Waal opende onlangs maar liefst vier nieuwe tentoonstellingen.

Waelstee heette tot voor kort Cultuurhistorisch Museum Texel en daarvóór Agrarisch en Wagenmuseum en komt voort uit de landbouw. Die achtergrond doet het museum eer aan met twee nieuwe tentoonstellingen, gericht op de akkerbouw. De expositie Aspergeteelt laat mede aan de hand van een documentaire zien hoe de asperge, een relatief nieuw gewas op Texel, groeit en wordt geoogst. De expositie Aardappelteeltlijn toont op een inzichtelijke manier de gehele lijn van grondbewerking tot het leveren van voor consumptie geschikte aardappelen. Daarbij is uiteraard ruim aandacht voor de manier waarop dat vroeger gebeurde.

Omdat het 65 jaar geleden is dat ook Texel werd getroffen door de Watersnoodramp, is de bestaande tentoonstelling uitgebreid. Te zien zijn onder meer een indrukwekkende film over de ramp en veel historische foto's en kranten.

In het voorhuis van het museum is een om de paar maanden wisselende expositie schilderijen ingericht. Op het moment is dat werk van Ad Blok van der Velden, vooral bekend geworden door zijn Texelse landschappen van vóór de ruilverkaveling.

Je vindt Museum Waelstee aan het Hogereind in De Waal. Het is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur en op zon- en feestdagen vanaf 13:30 uur.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten