<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Ellen Spelt en Frank Zwijsen bij hun huisje op paal 33. Ze vertellen er over in Texel Magazine.
Ellen Spelt en Frank Zwijsen bij hun huisje op paal 33. Ze vertellen er over in Texel Magazine. (Foto: René Pop)
TexelTips

Volop Texelbeleving in Texel Magazine

"Op het strand genieten we van zonsopgang tot zonsondergang. We zeggen altijd: schiet ons maar lek, wij zijn domweg gelukkig op Texel." Was getekend Vincent van der Velde en Suzanne Schönhage in het nieuwe Texel Magazine.

Volop Texelbeleving in het glossy magazine. Voor deze nieuwe editie ging de redactie op bezoek bij fervente strandliefhebbers, in bezit van een strandhuisje. Ze vertellen hoe ze volop genieten van hun optrekje aan de rand van het eiland. Zoals oud-Texelaar Henke Huitema, die met echtgenote Brigit en hun drie kinderen regelmatig op paal 12 vertoeven. "Een geweldige plek. Er zitten bijna alleen Texelaars, iedereen kent elkaar."

De band met water

Op een eiland als Texel kun je niet om het water heen. Texelaars vertellen over hun band met het water. Als inspiratiebron voor kunst, over paardrijden door de branding, oesters rapen en varend je hoofd leegmaken. Ook de wereld onder water. Waar duikers op de bodem van de Waddenzee de eeuwenoude en inmiddels wereldberoemde jurk opdoken, door kenners geroemd als de "Nachtwacht van de kostuumhistorie".

Dat Texel een schilderachtig decor is voor allerlei activiteiten blijkt uit een uitgebreide fotoreportage van allerlei evenementen, van het Beach Food Festival tot het concert op de haven en van de Ronde om Texel tot Wijn aan Zee. Bruisende activiteiten tegen een fraaie Texelse achtergrond.

Je kunt het landschap ook rustig aan je voorbij laten gaan. Op de fiets of tijdens een ritje met de Jan Plezier. Koetsier Gijs Dros raakt er niet op uitgekeken. "De Slufter is alle dagen anders." Je kunt ook een lekkere wandeling maken. Het Texelse cultuurlandschap heeft veel te bieden, zoals de nieuwe wandelroute Skèèp en Lantskap die De Lieuw heeft uitgezet bij Den Hoorn.

2018 is het jaar van Oosterend Present, dus mag een reportage over dit schilderachtige dorp niet ontbreken. Aan de oostkant van Texel neemt de redactie ook de Vogelboulevard mee, waar vogelkenner Marc Plomp met vier jonge vogelspotters een kijkje neemt. Dat vogels kijken ook vogels luisteren is, vertelt die vogelaar Klaas de Jong.

Texel is ook een eiland voor fijnproevers. In DelicaTessel geven een kok, bierbrouwer, kaasmaker en verbouwer van zilte groente het begrip smaak een extra dimensie.

Het is slechts een greep uit de inhoud van Texel Magazine. Volop leuke interviews, achtergrondverhalen, prachtige fotoreportages, een evenementenkalender, leuke activiteiten voor kinderen, tips voor gezellige terrasjes, leuke cafés, restaurants waar je lekker kunt eten en wat al niet meer.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten