<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: The Winters Tale
Texel Actueel

Opera en ballet live vanuit Londen in Cinema Texel

Cinema Texel beleeft woensdag 28 februari en dinsdag 6 maart bijzondere integrale filmvertoningen. Op het witte doek kun je dan live van ballet- en operavoorstellingen genieten, op datzelfde moment opgevoerd in Londen.

Woensdag 28 februari gaat het om The Winter's Tale, in het Royal Opera House in Londen opgevoerd door het Royal Ballet. Shakespeares sprookje gaat over liefde en verlies en is in een meeslepend dansdrama omgetoverd door Christopher Wheeldon, op muziek van Joby Talbot. Het verhaal draait om het stuklopen van een huwelijk door een alles verterende jaloezie, het te vondeling leggen van een kind en een ogenschijnlijk hopeloze liefde. Toch volgt uiteindelijk, ingegeven door wroeging en spijt en na een schijnbaar miraculeuze wederopstanding, een happy end dat overloopt van vergevingsgezindheid en verzoening.

Mede door de prachtige decors van Bob Crowley en de sfeervolle muziek van Joby Talbot is The Winter's Tale een meesterlijk modern verhalend ballet. Het ballet werd bij de première uitbundige lof toegezwaaid. Zowel de critici als het publiek prezen het ballet om de intelligente, sterk tot de verbeelding sprekende verhaallijn en de vertaling daarvan in voortreffelijke dans. Nu al wordt het werk algemeen beschouwd als een moderne klassieker.

Dinsdag 6 maart is in Cinema Texel de wereldberoemde opera Carmen te zien, het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet. Melodieën als de Habanera en Het Lied van de Toreador hebben in het publieke domein een roem verworven die zijn weerga niet kent. De bruisende mix van passie, sensualiteit en geweld die de opera kenmerkt, werd aanvankelijk te heftig bevonden voor het podium en daarom flopte het werk bij de première in 1875. Kort daarna stierf Bizet, zodat hij nooit van het latere spectaculaire succes van zijn Carmen heeft geweten. alleen al in Covent Garden beleefde de opera meer dan vijfhonderd uitvoeringen.

Beide voorstellingen zijn eenmalig live te zien in Cinema Texel en beginnen om 20:00 uur.

Meer informatie en reserveren via www.cinematexel.nl of bel 0222 312027.


 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten