Afbeelding

Open Hangaar Flying Focus Luchtfotografie

Algemeen Texel Actueel

DE COCKSDORP - In de voorjaarsvakantie houdt Flying Focus luchtfotografie Open Hangaar dag en kun je op zaterdag 17 februari van 12:00 tot 16:00 uur een kijkje komen nemen.

Vliegveld Texel was de plek waar luchtfotograaf Herman IJsseling in 1985 de eerste keer het luchtruim koos voor een fotovlucht. Bijna 40 jaar later worden er meerdere vluchten per week uitgevoerd voor met name de maritieme sector. Sinds 2012 gebeurt dat vanuit de eigen hangaar van Flying Focus op het Texelse vliegveld.

Texel is voor Flying Focus een belangrijke uitvalsbasis voor de fotovluchten boven de Noordzee door de ligging vlak bij de scheepvaartroutes, de olie- en gasvelden en de offshore windmolenparken.Ook worden er regelmatig fotovluchten uitgevoerd naar verre bestemmingen in Europa, deels in opdracht, maar soms ook om vrij werk te maken voor de vele publicaties welke Flying Focus in eigen beheer uitgeeft.

Tijdens de open dag is er een fototentoonstelling ingericht met bijzondere luchtfoto’s van het Waddengebied en Europese vuurtorens. Verder zijn de speciale fotovliegtuigen te bezichtigen en worden alle uitgaven gepresenteerd. Postweg 128-B (links naast het paracentrum), De Cocksdorp. www.flyingfocus.nl

Van onze partners