Het strand bij de vuurtoren
Het strand bij de vuurtoren

Den Burg op Texel meest gastvrije bestemming van Nederland, drie dorpen in Top 10

Algemeen

In het recente onderzoek naar gastvrijheid, uitgevoerd door de vakantie-accommodatie-gigant Booking.com, heeft Den Burg op Texel triomfantelijk de titel van de meest gastvrije bestemming van Nederland veroverd. Voor het twaalfde opeenvolgende jaar heeft Booking.com de Nederlandse steden geanalyseerd en de top 10 meest gastvrije steden bekendgemaakt, waarbij dit keer de schijnwerpers gericht zijn op dit schilderachtige dorp in de gemeente Texel.

Texel, vermaard om zijn uitgestrekte stranden, schilderachtige dorpen en ongerepte duinen, heeft dit jaar de eer om als meest gastvrije bestemming van Nederland te worden bekroond. Den Burg, tezamen met De Cocksdorp en De Koog, siert de top 10 lijst van meest gastvrije steden in Nederland.

Het onderzoek is gebaseerd op een indrukwekkend aantal van 309 miljoen wereldwijd geverifieerde beoordelingen. Als erkenning voor uitmuntende service en gastvrijheid heeft Booking.com een recordaantal van 1.48 miljoen reispartners onderscheiden met de Booking.com Traveller Review Award 2024, waarvan 12.487 accommodaties in Nederland deel uitmaken.

De lijst van meest gastvrije plaatsen in Nederland, samengesteld door Booking.com, toont de bestemmingen met minimaal 50 accommodaties en is gerangschikt op basis van het hoogste aantal awardwinnaars per locatie. De top 10 wordt overheerst door Texel, maar ook andere schilderachtige locaties zoals Middelburg, Noordwijk en Schoorl hebben hun plek verdiend in deze prestigieuze lijst.

Elsbeth van Eekeren, Area Manager Benelux bij Booking.com, benadrukt de waarde van de Traveller Review Awards als een blijk van waardering aan de partners. Ze zegt: “De Traveller Review Awards zijn onze manier om onze partners te bedanken voor de eersteklas service die ze aan reizigers bieden. We willen hen publiekelijk onderscheiden voor de cruciale rol die ze spelen in onze missie om het voor iedereen gemakkelijker te maken de wereld te ervaren.”

Met zijn verse vis uit de Noordzee, lokale lekkernijen van boerderijen en een verfrissende Skuumkoppe, wordt een bezoek aan Texel in 2024 niet alleen aanbevolen, maar als onontkoombaar beschouwd. Den Burg op Texel, met zijn combinatie van natuurlijke pracht en hartelijke gastvrijheid, biedt reizigers een onvergetelijke ervaring in eigen land.

De hele Nederlandse top 10 ziet u hier:

  • Den Burg
  • De Cocksdorp
  • Middelburg
  • Noordwijk
  • Zoutelande
  • Schoorl
  • Katwijk aan Zee
  • De Koog
  • Oostkapelle
  • Otterlo

Van onze partners