Afbeelding
Foto: Willekes

Rondleiding door stokerij én brouwerij

Algemeen

OOSTEREND - Stokerij en brouwerij TX maakt onder meer gin, wodka, genever, scheepsbitter en verschillende likeuren. Daarnaast vinden de bieren van TX ook gretig aftrek in de horeca en winkels. Als je wilt weten waar en hoe al deze dranken en bieren gemaakt worden, dan ben je van harte welkom voor een rondleiding mét proeverij. 

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat een boerderij een eigen stokerijtje had. Dit was een uitstekende manier om van om allerlei restproducten iets lekkers te maken, in plaats van het weg te gooien. Heel vooruitstrevend. Stokerij en brouwerij TX is eigenlijk ook zo begonnen. Inmiddels is zowel de stokerij als de brouwerij flink gegroeid en produceert TX zijn sterke dranken en bier niet meer in een boerderij maar in een mooi nieuw onderkomen in Oosterend. En het leuke is: jij kunt stokerij en brouwerij TX bezoeken voor een rondleiding met proeverij of gewoon gezellig wat komen drinken in de TX taproom. 

Tijdens de rondleiding word je hartelijk ontvangen in de taproom om vervolgens aan de hand van de brouwmeester of de distillateur een kijkje te nemen achter de schermen van de stokerij. Zo kom je (bijna) alles te weten over de finesses van het stookproces. Vervolgens duik je in de wereld van de bierbrouwerij, en ook hier krijg je op boeiende wijze te zien hoe het brouwproces verloopt van mout tot blik. Na de rondleiding is het tijd om te proeven! In het proeflokaal staat een heerlijke TX cocktail op je te wachten en daarna krijg je nog twee proefglaasjes van de tap voorgeschoteld. Tot slot kun je even rondneuzen in de slijterij. Leuk voor een cadeautje of gewoon om iets lekkers voor jezelf mee naar huis te nemen! Reserveer je rondleiding via: reserveren.txtour.nl.

Van onze partners