Afbeelding

Wandelen en hardlopen in Oudeschild

Algemeen Texel Actueel

OUDESCHILD - De Texelse Roparunners hebben iets nieuws bedacht: de ‘Skiller City Run & Walk’. Deze vindt zaterdag 21 oktober aanstaande plaats in Oudeschild. 

De routes van circa 6 en 10 kilometer zijn uitgezet in en om het dorp waarbij deelnemers door diverse gebouwen lopen. Onderweg is er muziek of wordt er juist stilgestaan bij het doel van de Roparun. Het is geen wedstrijd, het gaat om de beleving. Geniet van de verrassende locaties en neem een kijkje bij de verschillende bedrijven. 

De routes zijn aangegeven, bij het hardlopen gaat een voorloper mee en er staan op een aantal punten mensen om de route aan te wijzen. Wandelaars krijgen een routebeschrijving mee. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,-- per persoon, kinderen tot 12 jaar betalen € 5,-. Zij kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Na afloop is er voor alle deelnemers een lekker belegd broodje.

Inschrijven kan vanaf 15.00 uur in Dorpshuis ‘t Skiltje, De Ruyterstraat 61, 1792 AK Oudeschild. Hardlopers (10 km) starten om 15.45 uur, wandelaars (6 km) om 16.00 uur en hardlopers (6 km) om 16.15 uur.

Deelnemers worden vooral uitgenodigd om met de fiets naar het dorpshuis te komen.  Als je toch met de auto komt kun je parkeren op de parkeerplaatsen aan het Bolwerk of op de haven bij het Havenhotel.

Van onze partners