Afbeelding

Vier het donker tijdens ‘Nacht van de Nacht’

Algemeen TexelTips

TEXEL - Op de laatste zaterdag van oktober wordt traditiegetrouw de schoonheid van het donker gevierd tijdens de Nacht van de Nacht. Dit jaar valt de Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd om de waarde van het donker te belichten. Ook op Texel wordt aandacht besteed aan deze magische dag. 

Niet heel erg donker maar wel erg leuk, zeker voor kinderen, is de lichtjestocht door het oude centrum van Den Burg. Vanaf 19:00 uur begint het verzamelen bij het Glazen Paleis en om 19:30 uur start de optocht door het dorp onder muzikale begeleiding van de SOS-band. Neem je eigen lichtje, lampion of kaars mee! Deelname is gratis en na afloop is er warme chocolademelk met wat lekkers voor alle kinderen.


Sterren kijken tijdens de Nacht van de Nacht
Een heldere avond, een hemel vol sterren en bevlogen vertellers; meer is er niet nodig voor een fascinerend avondje sterrenkijken. Naast de ingang van Ecomare vind je het observatorium van Volkssterrenwacht De Jager, waar je door een grote telescoop de fonkelende sterrenhemel bewondert. Een groep enthousiaste sterrenkundigen neemt je graag mee op een reis langs de sterren van ons heelal. Een bijzondere ervaring voor iedereen die meer wil weten over die mysterieuze wereld boven ons hoofd. Bij bewolkt weer gaat het niet door.

Vanwege de Nacht van de Nacht is de toegang gratis. Wel moet je je van tevoren even aanmelden via de website www.oriontexel.nl.

Van onze partners