Afbeelding
Foto: RENE POP

Familiebrouwerij bouwt aan een mooie toekomst

Algemeen Eten & Drinken Texel Actueel

DEN BURG - Texel staat al sinds mensenheugenis te boek als schapeneiland, maar tegenwoordig associëren steeds meer mensen ons eiland met bier, vanwege de vele kwaliteitsbieren die hier vandaan komen. Eén van de brouwerijen die flink aan de weg timmert is de Tesselaar Familiebrouwerij Diks.  

De Tesselaar Familiebrouwerij heeft zich in relatief korte tijd dusdanig ontwikkeld, dat de brouwerij op de huidige locatie aan de Spinbaan uit haar voegen barst. Gelukkig is een nieuwe locatie gevonden aan het Meyertebos even verderop aan de rand van Den Burg. De verwachting is dat het nieuwe onderkomen in de winter van 2024 op 2025 in gebruik kan worden gesteld.

Mouterij 
Het klinkt zo vanzelfsprekend dat uit de brouwerij van de familie Diks alleen maar bier van het eiland kan komen. Maar op dit moment is het nog zo dat het graan van het eiland naar de overkant moet, om te worden gemout. In de nieuwe brouwerij is dat straks niet meer nodig, want daarin komt een eigen mouterij.

Rondleidingen
Tot het zover is, kun je in de huidige brouwerij dagelijks met eigen ogen aanschouwen hoe de Tesselaar brouwers hun bier brouwen. Er worden meerdere rondleidingen per dag georganiseerd waar de familie het verhaal van 24 jaar bier brouwen op Texel uit de doeken doet. Tussen de koperen ketels door sluit je af in het winkeltje met heel veel lekkers!

Tesselaar Slufterbock
Zoals bijvoorbeeld de Tesselaar Slufterbock die onlangs werd bekroond met een bronzen plak tijdens de European Beer Star Challenge. Maar de Tesselaar Familiebrouwerij Diks heeft nog veel meer fijne bieren die het proeven waard zijn.

Kijk op www.biervantexel.nl voor de actuele tijden van de rondeleidingen en boek je tickets. (Foto: René Pop)

Van onze partners