Afbeelding

Klaar voor de Texel Halve Marathon?

Algemeen Texel Actief

‘T HORNTJE - ‘Een uniek loopevenement met een nautisch karakter’, met deze ronkende woorden  presenteert de organisatie van Texel Halve Marathon zich aan het publiek. Met de start vanaf de TESO-boot en een passage over het strand is dit een treffende omschrijving!

Het parcours van de Texel Halve Marathon is gevarieerd. Vanaf de start van de boot gaat het richting bos, door naar het strand om uiteindelijk te finishen op de Groeneplaats in gezellige centrum van Den Burg. 

Dit jaar is de start vanaf de boot op zondag 24 september rond 12:25 uur. De Dokter Wagemaker vaart die dag om 12.00 uur weg uit Den Helder met aan boord de deelnemers voor de 1/2 en de 1/4 marathon. Om 12:25 uur klinkt het startschot, waarna de deelnemers en de eilandstarters op ‘t Horntje vertrekken. Tegelijkertijd gaan om 12:25 uur bij dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn de lopers van de 1/8 marathon van start. Alle lopers (rond de 1.900 in totaal) gaan via het centrum van Den Hoorn waarna de wegen splitsen. De lopers van de 1/2 gaan richting het strand van Paal 9 en daarna naar het bos en de duinen bij Paal 15. Lopers van de 1/4 en 1/8 marathon gaan vanaf Den Hoorn naar Den Burg.

De eerste deelnemers aan de 1/4 arriveren naar verwachting rond 13:00 uur op de Groeneplaats en vanaf 13.30 uur wordt er uitgekeken naar de eerste lopers van de 1/2 marathon. De finish is geopend tot 15:00 uur. Radio Texel doet vanaf 12:00 uur rechtstreeks verslag van de Texel Halve Marathon.
Voor toeschouwers zijn de passerende lopers een mooi schouwspel. Vergeet ze niet aan te moedigen! Kijk voor meer info op texelhalvemarathion.nl.

Van onze partners