Afbeelding

Kom proeven tijdens Texel Culinair

Algemeen Eten & Drinken

DE KOOG - Culinaire bedrijven van heel Texel presenteren van 22 tot en met 24 september in De Koog met exclusieve gerechtjes, bereid met producten van het eiland. Bier en wijn zijn met zorg geselecteerd en al je zintuigen worden geprikkeld tijdens dit ‘Texels-mooie’ evenement, waar kwaliteit en gezelligheid voorop staan. 

Ieder jaar wil de organisatie bezoekers kennis laten maken met een thema. Deze achttiende editie staat volledig in het teken van ‘pittige tijden’. Met dit uitdagende thema gaan de deelnemers deze keer aan de slag. Omdat Texel steeds meer gewaardeerd wordt om haar eigen écht Texelse producten, zetten de verschillende chefs alles op alles om culinair uit te pakken en zoveel mogelijk lokale producten in de gerechten te verwerken.

In drie dagen tijd worden met veel liefde en toewijding een kleine honderd verschillende gerechtjes gemaakt door de deelnemers. Al deze lekkernijen worden vervolgens geproefd door ongeveer 15.000 bezoekers. Texel Culinair kent ook een wedstrijdelement: de gerechtjes van de deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury op diverse criteria zoals; ingrediënten, smaak, kleur en presentatie. Daarnaast let de jury ook op gastvrijheid, hygiëne, inrichting van de stand, het gebruik van Texelse producten én vakbekwaamheid.

De proeverij wordt ook dit jaar muzikaal ondersteund door professionele artiesten van zowel Texelse bodem als van de ‘overkant’ zoals DJ’s, live-muziek, een lounge area, crazy entertainment en een theatershow. Kortom alle ingrediënten zijn aanwezig voor een leuk en smakelijk evenement. Meer informatie vind je op www.texelculinair.nl.

Van onze partners