Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kunstboet, een broedplaats waar kunst tot leven komt

Algemeen De pareltjes van Texel

“Kunst is een ambacht, een creatieve uiting, bedoeld om de zintuigen te prikkelen.” Deze slogan op de website van Rodri Wolters omschrijft precies de gedachte van de zeven kunstenaars die gevestigd zijn in ‘De Kunstboet’; de galerie aan de Schilderweg waar kunst en de totstandkoming van kunst samenkomen. 

Er zijn zoveel vormen van kunst, dat het niet mogelijk is om niet van kunst te houden. In de Kunstboet zijn ze er in geslaagd om zeven verschillende werelden tot één gemeenschap samen te brengen. Het werk van de kunstenaars is zeer divers, maar is gesmeed tot één geheel. “Dat komt ook door de manier waarop we werken. We inspireren elkaar. Cobie (Bremer red.) werkt vooral met wol en zijde, ik met klei. Maar ik zie dingen in haar werk, die mij weer op ideeën brengen”, vertelt Rodri enthousiast.

Belangrijk onderdeel van De Kunstboet is dat bezoekers de kunstenaars ook echt aan het werk zien. “Het grote werk doen we thuis, maar wat we hier kunnen doen, proberen we ook hier te doen. Het is een mooie manier om te laten zien hoe het werk tot stand komt”, vertelt Cobie. 

Al het werk dat te zien – en te koop – is in de Kunstboet is uniek. “Ik stel mensen vaak de vraag welk kunstwerk ze mee zouden nemen als ze niet hoefden te betalen. Het zorgt voor leuke gesprekken met de bezoeker”, vervolgt Rodri. Over smaak valt in de galerie op een prettige manier wel degelijk te twisten. De kunstenaars gaan graag in gesprek over de kunst. Wat spreekt je aan en wat prikkelt je? Een fout antwoord bestaat in deze niet. Er is kunst in alle soorten en maten verkrijgbaar en ook voor iedere portemonnee. Naast werk van Rodri (keramiek en steen) en Cobie (viltkunst) zijn er schilderijen te zien van Greet Swabedissen, Ruurd Dasselaar en Luisa Vervoorn, houtkunst van Peter Huisman en glaskunst van Marjan Witte. 

De Kunstboet - broedplaats voor kunst - is geopend op elke woensdag, donderdag en zaterdag van 11:00 tot 16:00 uur. Texelaars en gasten van het eiland kunnen in de galerie net buiten Den Burg laagdrempelig terecht voor een cultureel uitstapje. 

Kunstboet
Schilderweg 194, Den Burg

Van onze partners