Afbeelding
Foto: Stek Conceptstore

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

STEK: een bron van inspiratie in de Weverstraat

Algemeen De pareltjes van Texel

Verfrissend, sfeervol en kleurrijk enerzijds, hip en huiselijk anderzijds. Hoewel STEK conceptstore in Den Burg pas zes jaar bestaat, is de winkel niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Van planten tot tassen en van meubelen tot woonaccessoires: de groene oase van STEK is een bron van inspiratie. 

Hoog tijd dus om een bezoek te brengen aan eigenaressen Marscha Koorn en Manon Schagen. De winkel is van afstand te herkennen aan de tuktuk voor de deur, een echte eyecatcher. Binnen is het gezellig druk en toch overzichtelijk. Door de brede gangpaden is STEK bovendien ook toegankelijk voor mensen die afhankelijk zijn van een rollator of rolstoel. We nemen plaats aan een tafel die vol staat met van alles en nog wat. Zo zien we antiek ogende glazen, ansichtkaarten en een grote collectie servies van HKliving.

Als de dames gevraagd wordt wat ze verkopen, beginnen ze te lachen. Manon antwoordt: “Alles wat we leuk vinden en we eigenlijk zelf willen hebben.” Marscha vult iets serieuzer aan: “We hebben een breed aanbod. We verkopen servies, sieraden, boeken, tassen, woonaccessoires, planten en potten en zelfs meubelen. We zijn daarnaast het enige Rituals-verkooppunt op Texel en hebben bekende merken als HKliving, Doing Goods en Madam Stoltz.”

Het oog voor kwaliteit en trends heeft de dames een grote vaste klantenkring van Texelaars en toeristen opgeleverd. “Laatst was hier een meisje die heel blij kwam vertellen dat ze thuis ook zo’n plantenplafond wilde. Dat is toch heerlijk om te horen”, glimlacht Manon.

De dames zijn constant op zoek naar nieuwe spullen voor de winkel, die aansluiten op de STEK-stijl. Recent is daar wel een heel bijzondere lijn met onder meer tassen en ansichtkaarten aan toegevoegd, waar de dames zelfs op beurzen aan de overkant op aangesproken worden. Benieuwd welke dat is? STEK is maandag tot en met vrijdag geopend van 9:30 uur tot 18:00 uur, zaterdag van 9:30 tot 17:00 uur en op de koopzondagen van 12:00 uur tot 16:00 uur. Thuis alvast een kijkje nemen kan via de uitgebreide en overzichtelijke webshop.

STEK conceptstore
Weverstraat 41, Den Burg
0222 – 760 113

Van onze partners