Afbeelding
Foto:

Texel twee weken lang in de ban van paardensport

Algemeen Texel Actief

DEN BURG - In de eerste twee weekenden van september staat Texel in het teken van de paardensport. Op het eiland zelf zijn al veel paardenliefhebbers te vinden maar voor deze wedstrijden komen menners en ruiters uit alle hoeken van het land naar Texel. 

Het eerste weekend zijn de menners met hun speciale marathonwagens aan de beurt. De Samengestelde Men Wedstrijd (SMW)  van de paardensportvereniging wordt verreden op zaterdag 2 en zondag 3 september en staat garant voor twee dagen volop aangespannen paardensport. Zaterdag staan de onderdelen dressuur en vaardigheid op het programma en zondag is er de spectaculaire marathon met zes hindernissen waaronder de beruchte waterbak. Alles speelt zich af op het terrein van Manege Akenburg aan de gelijknamige weg nabij Den Burg.

Het weekend daarop is het de beurt aan de ruiters tijdens hun Samengestelde Wedstrijd. De ruiters nemen het tegen elkaar op op het land van Jan Hin en Piet Kooiman aan de Hoornderweg nabij Den Burg. . Zaterdags zijn de hogere klassen aan de beurt en zondag de lagere. Allebei de dagen worden er drie onderdelen verreden: de dressuur, het springen en daarna de cross . 

Daarvoor zijn hindernissen opgesteld voor een springparcours en maken de ruiters hun opwachting in ‘de bak’ voor een dressuurproef. Ruiters die bij deze onderdelen voldoende punten hebben gehaald rijden vervolgens een spectaculaire cross country met natuurlijk hindernissen over een afstand van 1.500 tot 3.000 meter. Beide weekenden is publiek van harte welkom. Leuk voor paardenliefhebbers, maar ook voor mensen zonder een hippische tik is er op deze dagen erg veel spectaculairs te zien. (Foto: Marloes van der Vis) 

Van onze partners