Bezoekers genieten in het proeflokaal.
Bezoekers genieten in het proeflokaal. Foto: Willekes

Welkom bij Brouwerij/ Stokerij TX

Algemeen Eten & Drinken TexelTips Texel Actief Texel Actueel

OOSTEREND - Een bijzondere brouwerij van ambachtelijke bieren met een unieke twist en een stokerij met de inmiddels buiten de de eilandgrenzen bekende gin en wodka vind je in Oosterend. Het is mogelijk om een rondleiding te boeken bij deze brouwerij/ stokerij die gevestigd is aan de Slotskolk op het industrieterrein van Oosterend.

Wat kun je verwachten bij een bezoek? Je wordt hartelijk ontvangen in de taproom. Vanuit hier word je door de brouwmeester of distillateur meegenomen naar de stokerij voor een kijkje achter de schermen. Je krijgt van alles te horen over het stookproces. Hierna volgt een uitleg in de brouwerij, waar het proces van mout tot blik uit de doeken wordt gedaan.

De rondleidingen van een uur starten in het proeflokaal met een TX cocktail en eindigen met twee proefglaasjes van de tap. De rondleiding kun je afsluiten in de slijterij waarvandaan je ook een lekkere herinnering mee kunt nemen voor thuis.
Naast bier in blik heeft de brouwerij de afgelopen jaren bewezen onderscheidende bieren in kruik te kunnen brouwen. Het zijn bieren die zich qua smaak net even buiten de gebaande paden wagen. Voorbeelden hiervan zijn ‘Tequila Mexican Blond’, ‘Caribbean Imperial Stout’ en de ‘Steambock’. Het enthousiasme dat brouwmeester Nico Derks overbrengt is terug te proeven in de smaken van zijn bier. Het is met aandacht en passie gebrouwen.

Rondleidingen worden gegeven in het Nederlands maar bij de rondleiding op donderdag om 15.30 wordt er ook rekening gehouden met Duitstalige gasten. Reserveren van een rondleiding kan hier.

Van onze partners