Afbeelding

Nieuwe Bute krijgt avontuurlijk karakter

Algemeen Texel Actueel

DEN HOORN - Een blotevoetenpad, een slootexcursie begeleid door natuurgidsen, kinderyoga, samen met de schaapsherder bandjes maken van schapenwol, vuur ma-ken en broodjes bakken.

Zomaar een greep uit de vele bijzondere en avontuurlijke activiteiten voor kinderen tijdens BUTE dat zaterdag 20 mei van 11:00 tot 19:00 uur wordt gehouden bij Landgoed De Bonte Belevenis bij Den Hoorn. Bezoekers kunnen langs tientallen kramen op een fair struinen, meedoen aan vele activiteiten en eten en drinken op het foodcourt terrein. 

Het evenement wordt georganiseerd door Lions Club Texel om geld voor goede doelen op te halen. De toegang tot BUTE is gratis, voor een aantal workshops wordt een bijdrage gevraagd. Deelname aan de vele kinderactiviteiten is mogelijk via een kinderstrippenkaart voor €7,50 of €10,- (inclusief lootje voor het Rad van Fortuin). Voor volwassenen zijn er eveneens activiteiten zoals een workshop Segway rijden, Kees Boersen vertelt over zijn werk als visserman, er is een natuurwandeling met boswachters door de Bollekamer, een speciale biertour, een stiltewandeling en een whisky-proeverij. Om 14:00 en 15:00 uur wordt een vernieuwde Lionsveiling gehouden met exclusieve en bijzondere kavels waaronder twee TESO-aandelen. 

Geadviseerd wordt zoveel mogelijk op de fiets naar BUTE te komen. De fiets kan goed bij de ingang van De Bonte Belevenis worden geparkeerd. Wie met de auto komt: parkeren is mogelijk op een weiland iets verderop aan het Lage Wegje, er rijdt een pendeldienst. Meer informatie over BUTE is te vinden op de website: www.butefair.nl 

Van onze partners