Afbeelding
Foto: Life of Dorian

Twee olympisch kampioenen aan start Ronde om Texel

Algemeen Texel Actief

DE KOOG - Oud-olympisch kampioen windsurfen én Texelaar Dorian van Rijsselberghe vaart op 10 juni mee tijdens de 44e editie van de Ronde om Texel op het onderdeel windfoilen. Op het strand bij Paal17 treft Dorian zijn vriend en voormalig rivaal Kiran Badloe, de huidig olympisch kampioen windsurfen. Net als vorig jaar neemt Badloe deel aan het windsurfen.

Na zijn aankondiging om te stoppen met windsurfen en een lange Covid-periode was het even stil rondom Dorian van Rijsselberghe. Maar deze zomer komt de tweevoudig olympisch kampioen vanuit Canada, waar hij woont, terug naar zijn geboorte-eiland om deel te nemen aan de Ronde van Texel. Dorian is als bestuurslid nog altijd nauw betrokken bij de Ronde en zal tijdens de huldigingen op zaterdagavond ook zeker een rol spelen. Tijdens de Ronde om Texel zal Dorian een oude bekende tegenkomen in de persoon van Kiran Badloe, de huidig olympisch kampioen windsurfen. Hoewel ze elkaar niet zullen treffen op het water is het toch een mooie reünie tussen twee grote kampioenen én ambassadeurs van hun sport. Kiran doet mee aan het onderdeel windsurfen en Dorian aan het wingfoilen. 

Muziekfestival WAVES
Dorian van Rijsselberghe is ook de bedenker van sport- en muziekfestival WAVES. Tijdens WAVES zullen diverse (lokale) artiesten optreden en alle deelnemers, bezoekers, Texelaars, watersportliefhebbers, festivalfans en toeristen meenemen in een feestelijke avond. Het festival biedt de perfecte combinatie van watersport en muziek, met optredens van onder andere The Polderman Brothers, Wadzou’t, Danny Froger, 3J’S, DJ Trappetoni en Het Foute Strandfeest by Qmusic. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 7,75 in de voorverkoop via roundtexel.com/wavesfestival en www.texel.net. Op de eventdagen (8 t/m 10 juni) is er alleen ticketverkoop aan de deur voor € 12,75. Ronde om Texel deelnemers kunnen alle avonden op vertoon van hun bandje gratis de WAVES tent in. (Foto: Life of Dorian)

Van onze partners