De lammetjes staan weer in de wei op Texel.
De lammetjes staan weer in de wei op Texel. Foto: Richard Dekker

VVV Texel zet Lammetjesradar aan

Algemeen Texel Actief

VVV Texel heeft de Lammetjesradar weer in werking gesteld, zodat voor iedereen te zien is waar de lammetjes in de wei staan op Texel.

VVV Texel voegde vanochtend in samenwerking met Texelse schapenboeren de allereerste locaties met lammetjes toe aan de Lammetjesradar. Dat is een site die sinds 2019 bestaat. Tot half april worden naar verwachting zo’n 22.000 lammetjes geboren en via de site is te zien op welke plekken op Texel deze vervolgens te bekijken zijn.

“Texelse schapenboeren staan in nauw contact met VVV Texel om ervoor te zorgen dat de locaties met lammetjes staan altijd up-to-date zijn. Schapen en hun lammetjes worden namelijk regelmatig naar een andere weide verplaatst. Op dat moment deelt de boer de nieuwe locatie van de lammetjes, zodat deze weer kan worden bijgewerkt op de Lammetjesradar.”

Er zijn ook een fotowedstrijd en een fietsroute aan de Lammetjesradar verbonden. De fietsroute is een 35 km lange tocht langs de meest schapenrijke gebieden van het eiland. Op het moment wordt de laatste hand gelegd aan een vernieuwing van de route, waarna deze vanaf half maart verkrijgbaar is bij VVV Texel aan de Emmalaan in Den Burg.

Van onze partners