Afbeelding

100 kilometer genieten én afzien

Algemeen Texel Actief

TEXEL - Ook in het najaar is het goed toeven op Texel. Zeker als je gek bent van mountainbiken.  Op het eiland is een gevarieerde MTB-route uitgezet met een totale lengte van circa 100 kilometer. Dus helm op en gaan!

Als je in korte tijd de veelzijdigheid van de Texelse natuur wilt ervaren, dan kun je dat het beste doen op de mountainbike. De MTB-route beslaat vrijwel het gehele eiland en brengt je langs de mooiste plekjes van Texel. Het officiële startpunt is vlakbij de veerhaven, maar starten kan in principe waar je maar wilt. Vanaf ‘t Horntje voert de route langs de westkust door en langs prachtige natuurgebieden. 

Natuurlijk kun je het hele traject in één keer rijden, maar op meerdere punten is het mogelijk af te snijden en een alternatieve route te kiezen. Deze punten worden aangegeven met blauwe bordjes met een witte pijl. De MTB-route loopt voor een groot deel door gebieden die beheerd worden door Staatsbosbeheer (SBB). Wielersport Texel en SBB hebben samen een uitdagende route samengesteld die mountainbikers alle ruimte geeft op plekken waar het de natuur niet schaadt. Op www.wstexel.nl vind je meer informatie en de complete route.

Van onze partners