De taxi's voor restaurant Kooger aan de Boodtlaan in De Koog.
De taxi's voor restaurant Kooger aan de Boodtlaan in De Koog. Foto: Waddentax

Culinaire toer Texel een driving dinner over het eiland

Algemeen Eten & Drinken

Een culinaire reis langs de Texelse restaurants met een luxe taxivervoer tussen de verschillende stops in handen van Waddentax. Het idee voor ‘Culinaire toer Texel’ kwam van Raymond Korf, eigenaar van het taxibedrijf.

Hij heeft niet de minste namen weten te binden aan zijn project. De deelnemers zijn Bij Jef, Rebecca, Bries 20, Oudeland, Bosq, Restaurant Kooger, Brut, Gusta en Brasserie Beers.

De taxichauffeur uit Oudeschild is dan ook erg tevreden en heeft erg veel zin in dit project wat eerst als pilot plaatsvindt. “Deelnemers melden zich aan, dit kan via www.culinairtoertexel.nl en krijgen via mij een startlocatie. Vanaf daar hoeven zij niets anders meer te doen dan in te stappen en te genieten. Iedere editie gaat langs vijf van de deelnemende restaurants waar de gasten per restaurant 1 gang van het diner met bijpassende wijn krijgen, desgewenst kan het ook een alcoholvrije drank zijn natuurlijk. Het is echt een middag vullend programma dat begint om 13:00 uur en rond 16:30 uur is afgelopen.”

Tevens gaan we voor niet Texelaars een arrangement aanbieden met overnachtingen en eventueel andere genietmomenten hierbij aan te bieden. Meer hierover wordt binnenkort bekend gemaakt op de website.

Raymond speelde al een tijdje met het concept dat invulling moet geven aan de ‘rustigere’ periodes op het eiland. “We hebben zoveel prachtige, goede restaurants op dit eiland. Bij velen haal en breng ik regelmatig gasten. Toen ik een aantal van hen polste, zag ik het enthousiasme dat ik zelf ook had en toen zijn we aan de slag gegaan. We gaan nu eerst een periode kijken hoe dit bevalt tot aan de kerstperiode, zeg maar de tweede week van december en dan op de woensdag, donderdag en zondagmiddag.”

Langere termijn

Het is zeker de bedoeling dat Culinair toer Texel een vaste plek inneemt binnen de Texelse activiteitenkalender. “Het is echt een unieke tour voor buiten de toeristische pieken. In de zomervakantie heeft het geen zin om dit te organiseren. Ze kunnen bij de restaurants dan niet even twee tafels vrijhouden natuurlijk. Het is bovendien de bedoeling dat de gasten alle aandacht krijgen die ze verdienen. We starten nu met deze restaurants, maar er volgen mogelijk nog anderen.”

De tours vinden doorgang bij minimaal zes personen. Dit kan één groep zijn, of drie paartjes. “Het is in mijn ogen een prachtige manier om mensen kennis te laten maken met restaurants op Texel in het hogere segment. Vaak hebben mensen één lievelingsrestaurants en vergeten ze daardoor ook eens verderop te gaan kijken. Nu kom je in één keer bij vijf absolute toprestaurants”, besluit Raymond. Deelnemers betalen €175,- per persoon. Dat is inclusief vijf gerechten met drankje en de taxirit.

Een taxirit naar de start locatie en weer naar huis is los bij te boeken. Meer informatie is te vinden op www.culinairtoertexel.nl

Van onze partners