Afbeelding
Foto: Magus Maaß

Britse cellist betovert kerkje van Den Hoorn op Texel

Algemeen Texel Actueel

DEN HOORN - Met een bijzonder mooi programma vol bekende en onbekende stukken meet de Engelse cellist Tim Posner zich met de groten der aarde en biedt hij voer voor de ware celloliefhebber. In het kader van New Masters on Tour 2022/2023 speelt Tim Posner op zondag 18 september in het Hoornder Kerkje. 

De Engelse cellist Tim Posner heeft zich al vaker doen gelden als een begenadigde solist. Hij studeerde onder meer aan de Royal Academy of Music, het wereldberoemde conservatorium in Londen waaraan vele internationaal gelauwerde musici gestudeerd hebben. Verder studeerde Posner ook aan de hoog aangeschreven Hochschule für Musik in Hannover. In 2018 was hij zelfs de eerste Engelse musicus ooit die de Internationale Karl Davidov Competitie in Letland won. Een prestatie van formaat!

Originele repertoirekeuze
Dat Posner zich met de groten der aarde durft te meten en dat hij originele repertoirekeuzes voorstaat bewijst hij in het Hoornder kerkje in Den Hoorn met een mooi programma dat de weg van de vroege romantiek naar de lyrische vroeg-twintigste-eeuwse stukken van Anton Webern volgt.

Cello in de hoofdrol 
Posner speelt naast Weberns miniaturen, Schumanns wonderschone Romances en Fantasiestücke en Beethovens tweede cellosonate, het immer meeslepende Kol Nidrei van Max Bruch. Voer voor de ware celloliefhebber.

Het concert start zondag 18 september om 14:30 uur in het Hoornder kerkje. Het concert is uitsluitend online te boeken op www.ihms.nl

Van onze partners