Culinair genieten aan de Waddenzee.
Culinair genieten aan de Waddenzee. Foto: Archief Texelse Courant

BFF weer terug in Skil

Algemeen

Aan de rand van de Waddenhaven wordt 22 tot en met 24 juli het Beach Food Festival gehouden. Het festival keer daarmee bij de vijfde editie terug op de plek waar het festival groot geworden is.

De organisatie omschrijft het evenement als “een festival met duurzame ambities, een sterke food line up en lokale gastvrijheid. Een festival waar onbezorgd genieten van al het lekkers wat het eiland te bieden heeft centraal staat.” 

Het Beach Food Festival staat niet alleen voor lekker eten en genieten op een fantastische locatie. Het festival wordt ‘groener’ en dit element wordt feilloos gekoppeld aan het genieten. Lokale chefs van verschillende restaurants en cateringbedrijven, voeren de boventoon in de food line up tijdens deze vijfde en daarmee jubileumeditie van het gratis toegankelijke Beach Food Festival. Festival bezoekers kunnen genieten van verschillende comfort food gerechten; van waddenoesters tot een beach burger, voor ieder wat wils. 

Maar er is volgens de organisatie meer reden tot feest. “Bezoekers kunnen luisteren naar de vertrouwde oldies van de muziek van de VinylVan, shoppen bij de tweedehands kleding van de Sjop, bijzondere zelfgemaakte ‘natuur schatten’ van Mirakelz of volgen een yogales op het strandje. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, van creatieve workshops tot krabben vangen, zandkastelen bouwen of strandjutten.” 

Bewust genieten

De gerechten die worden geserveerd tijdens het Beach Food festival zijn waar mogelijk qua hoofdingrediënt lokaal en anders is er een bewust alternatief voor gevonden. “We kunnen een groot verschil maken met elkaar door de keuzes die wij maken. Zo serveert iedere deelnemer een vegetarisch gerecht en komt het vlees en de visgerechten die er zijn van dichtbij. Zo kan iedere bezoeker verantwoord genieten”, vertelt organisator Valerie Jongeneel. Daarnaast is het leuk om te weten dat voor het toilet gefilterd zeewater wordt gebruikt, er LED-verlichting is en de deelnemers van Texelse bodem zijn. Daarnaast wordt er veel afval bespaard doordat er wordt gewerkt met een herbruikbare drink cup. “Deze cup wordt door de festivalbezoeker bij de bar gekocht en is van gerecycled plastic gemaakt. Zo draagt ook de bezoeker een steentje bij in het verduurzamen van het festival. En is er geen plastic afvalstroom.” Om het groene festival compleet te maken, vraagt de organisatie aan de bezoekers om op de fiets het festival te bezoeken en tijdens hun bezoek het terrein zo schoon mogelijk te houden. 

Over het Beach Food Festival

Het open grasveld, het strand en de dijk achter de haven van Oudeschild maken het een echt festivalterrein waar jong en oud eten, drinken, spelen en genieten. Tijdens het festival staat betaalbaar en verantwoord genieten voor iedereen centraal. Op vrijdag en zaterdag duurt het evenement van 12:00 - 22:00 uur, op zondag eindigt het evenement om 20:00 uur. De maximale vraagprijs voor gerechten bedraagt €7,50. Op www.beachfoodfestival.nl kunnen bezoekers het programma nalezen.

Van onze partners