Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

28 mei festivaldag op Texel

Algemeen Texel Actueel

Met de zomer voor de deur, staat het festivalseizoen op het punt van beginnen. Hier op Texel kunnen we niet wachten en staan er op zaterdag 28 mei maar liefst twee festivals op het programma. In het centrum van Den Burg vindt de eerste editie plaats van Uitmarkt BuitenGewoon Texel. Op Landgoed de Bonte Belevenis bij Den Hoorn gaat de eerste editie van BUTE (Texels voor ‘buiten’) van start. 

Stichting Texel CultuurEiland is verantwoordelijk voor de organisatie van Uitmarkt BuitenGewoon Texel. Net als bij de ‘echte’ uitmarkt wordt tijdens dit festival de culturele agenda van het eiland in grote lijnen gepresenteerd. Verschillende Texelse kunstuitingen en evenementen komen voorbij zodat je een goed beeld krijgt van wat er de komende tijd allemaal voor moois te zien en te beleven valt op muzikaal en cultureel gebied. Op diverse podia en in verschillende marktkramen staan activiteiten gepland van kunstenaars, artiesten en bands volgens een strak blokkenschema. Zo kun je eenvoudig een programma naar eigen smaak samenstellen. Tijdens dit evenement zal ook de ‘Cultuurprijs Gemeente Texel’ worden uitgereikt. De Uitmarkt is gratis te bezoeken tussen 12.00 en 22.00 uur. 

Lionsfair BUTE
Even buiten Den Hoorn, op het terrein van Landgoed De Bonte Belevenis, houdt Lions Club Texel de eerste editie van BUTE. BUTE ontstond in coronatijd toen de Lionsveiling als gevolg van het coronavirus twee keer niet door kon gaan. De organisatoren beloven iets bijzonders te maken van dit nieuwe initiatief, waarbij gezelligheid en het inzamelen van geld voor goede doelen centraal staat. Naast de traditionele Lionsveiling waar bijzondere en waardevolle items onder de hamer gaan, is er ook een fair met leuke spullen, diverse activiteiten voor kinderen, live-muziek, eten en drinken. De opbrengst van de veiling, de verhuur van de kramen en het eten en drinken komt ten goede aan goede doelen. BUTE is gratis te bezoeken tussen 12.00 uur en 20.00 uur. De Lionsveiling vindt plaats tussen 16.30-18.00 uur.

Van onze partners