rhdr
rhdr Foto: SomPop

SomPop weer terug, voorverkoop gestart

Algemeen TexelTips

Na twee jaren afwezigheid door corona, zal op zaterdag 2 juli eindelijk weer een editie SomPop plaatsvinden. De organisatie is alweer een flink aantal maanden hard aan het werk om het festival nog leuker te maken. Ondertussen is deze week ook de voorverkoop voor het evenement gestart. Via tickets.sompop.nl kunnen vanaf nu kaarten worden gekocht om zeker te zijn van toegang.

Ook dit jaar zijn er weer verschillende locaties op het terrein die allemaal een ander geluid brengen om zo een zo breed mogelijk publiek een leuke dag en avond te bieden. De poort gaat net als de vorige edities weer om 12:00 uur open en het festival is klokslag middernacht weer voorbij na twaalf feestelijke uren.

Tessel op Texel


Op het Live podium worden zes bands gepresenteerd. Het eerste optreden begint al om 13:00 uur en wordt verzorgd door de band Tessel. “Een band die we alleen al vanwege de naam al een aantal jaren wilden boeken en dat is nu gelukt. Daarna volgen Personal Trainer, Queen’s Pleasure, POM, WIES en als afsluiter Druiprek XL.”

Tessel maakt beachpop met een vleugje Britpop. Personal Trainer is de meest actieve show die Nederland momenteel rijk is. De Melkweg ging recent helemaal uit zijn voegen en ook in Londen, Liverpool, Manchester en Glasgow treden ze op voor volle zalen. Echt een aanrader. Queen’s Pleasure is een Amsterdamse punk/rockband die regelmatig op 3FM te horen is. POM is door 3voor12 uitgeroepen tot tweed beste live act voor 2022 en WIES heeft net een uitverkochte tournee door Nederland afgerond, inclusief een uitverkocht Paradiso en als voorprogramma van Blof. Naast SomPop staat de band deze zomer onder meer ook op Pinkpop en Best Kept Secret. 

“Het was een hele toer om Wies weer naar Texel te krijgen. Tijdens SomPop TV waren ze er ook, maar sindsdien zijn ze als een raket omhoog geschoten als band. De goede herinneringen aan het Texelse Corona alternatief stond ze gelukkig nog in het geheugen gegrift en wat waren ze blij dat ze toen eindelijk een keer konden spelen. Nu komen ze terug om live voor het Texelse publiek te staan. 


De afsluiter Druiprek XL zal zorgen dat niemand het laatste uur stil kan staan. Met hun opzwepende en zeer verrassende jaren ’90 techno is stilstaan geen optie. Druiprek is een gemaskerde RAVE act met analoge synthesizers. Ze maken house / rave gecombineerd met mysterieuze, obscure samples. Waan je je de ene keer in jaren ‘90-sferen met harde TR-909 beats, zo beland je in een stadion in trance rockend met een tap solo die van Yngwie Malmsteen had kunnen zijn. In een kroeg, een zolder, een kelder of op een schip. Overal RAVEN. “Zoek dit op op Spotify en luister het; geen verdere uitleg nodig. Dit wordt legendarisch.” -Joris van der Poel, programmeur club magazijn Den Haag. “Druipen is het nieuwe raven.” 

Op Spotify en YouTube zijn playlists met de line-up van komende zomer te vinden, dus als mensen vast willen voorluisteren, dan kan dat. Via www.sompop.nl zijn beide ook te vinden.

In de Texelse Biertuin, aan de andere kant van de sloot (naast de fietsenstalling) wordt de hele dag muziek gedraaid door diverse DJ’s. Geen dance, maar rock, pop en indie, mits er maar gitaren in zitten. Verder kun je daar bij de Poëzie Tornado een persoonlijk gedicht krijgen. Ga lekker zitten, heb een gesprek en sta op met een gedicht over jezelf.

De TX Bierboet, ook wel de feesttent, biedt ook weer een geweldig programma. Van quizzen tot feest DJ’s en van het Van Binsbergen Trio tot de act die Henk Wijngaarden en BZN moet doen vergeten. En hoe! Niemand minder dan Bonnie St. Claire komt haar grootste hits zingen. Nieuw in de tent is dit jaar de Silent Disco 0.0 voor iedereen tot en met 17 jaar.

Het Waal 17 Dansstrand zal uiteraard ook niet ontbreken. Diverse DJ’s zullen voor een heerlijke vibe zorgen in een vernieuwde setting.

De organisatie hoopt dat mensen vroeg komen, zodat we na twee jaar afwezigheid een feest van jewelste kunnen bouwen waar allemaal zo aan toe zijn!

Voor een compleet overzicht kan iedereen kijken op www.sompop.nl. Hier vind je ook een link naar de kaartverkoop.

Van onze partners