Afbeelding
Foto: KNRM

Reddingbootdag bij KNRM

Algemeen Texel Actueel Texel Actueel

De KNRM opent zaterdag 30 april haar deuren voor donateurs en andere bezoekers om een kijkje te nemen in de keuken van de Redding Maatschappij. Reddingbootdag is dé dag voor donateurs om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag wordt door alle 46 reddingstations van de KNRM georganiseerd, het programma duurt van 10:00 tot 16:00 uur.

Meevaren voor donateurs

Tijdens de Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen op een reddingboot. Een unieke ervaring speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel ‘redders aan de wal’ genoemd.

De KNRM is een goed doel en ontvangt geen subsidie van de overheid. De bijdragen van ruim 105.000 redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders.

Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal 12 personen mee. Donateurs en Jonge Redders (jeugdleden) dienen een donateurspas/uitnodigingsbon uit Jonge Redders-magazine mee te nemen.

Reddingbootdag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden.

Vanuit de haven van Oudeschild nabij het reddingstation kunnen donateurs meevaren met reddingboot Cornelis Dito. Ook reddingboot Dorus Rijkers uit Den Helder is tussen 12:00 en 16:00 uur aanwezig voor enkele demonstraties en rondvaarten. In De Cocksdorp kunnen donateurs meevaren met reddingboot Beursplein 5. In Oudeschild staat op de kade het kusthulpverleningsvoertuig met reddingboot Zalm en bij beide stations staat een kraam met informatie en artikelen uit de reddingwinkel.

Van onze partners