Annabel Hauk
Annabel Hauk Foto: Andreas Malkmus

Dit artikel is geschreven door
Pepijn Dros

Pepijn Dros is redacteur van onder meer Texel dit Weekend en de Vakantiekrant.

Internationaal muzikaal talent in Hoornder kerkje

Algemeen Texel Actueel

Liefhebbers van klassieke muziek opgelet! In het kader van ‘New Masters on Tour’ treden zondag 17 april drie veelbelovende muzikale talenten op in het Hoornder Kerkje. Vol nieuw elan brengen zij een gevarieerd programma ten gehore met verfrissende interpretaties van klassiekers en twintigste-eeuwse meesterwerken. 

Het Conservatorium in Boston is een van de grootste leveranciers van talent. Zowel de Duitse celliste Annabel Hauk als de Koreaans-Japans-Amerikaanse pianist Seho Young studeerden tot voor kort aan dit roemruchte instituut. Zij brengen een gevarieerd tweeledig programma met onder andere de beroemde Sonate in A van César Franck en spannende werken voor piano solo van Charles Ives, Franz Liszt en Enrique Granados. Een concert dat het nieuw elan van de jongste generatie luid en duidelijk onderstreept.
Seho Young is daarbij een buitengewoon multitalent dat ook componeert, jazzpiano speelt, informatica studeert en de ster is van het studentenfrisbeeteam. Ook Annabel Hauk kijkt graag om zich heen om haar blik op de muziek en de muziekgeschiedenis te verbreden. Het levert verfrissende interpretaties op die nieuw leven blazen in bekende werken. Gezamenlijk bieden zij een niet te missen recital.

New Masters on Tour
17 april 2022 - Hoornder kerk
Aanvangstijd 14.30 uur

Het concert is alleen online te boeken op www.ihms.nl.

Foto: Andreas Malkmus

Van onze partners