<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo texel0222.nl
Foto: Edo Kooiman
Eten & Drinken

Recept voor u van Chef kok Michel Arends van Brasserie Rebecca

In Texels kleinste dorp De Waal staat Brasserie Rebecca. Een bijzonder restaurant, waar je heerlijk eet, in een aangename sfeer en tegen een betaalbare prijs. Het bedrijf van Michel en Corine Arends is beloond met een Bib Gourmand, vergelijkbaar met een Michelinster, maar passend bij een lagere prijsklasse. Een 3-gangenkeuzemenu kost bij Rebecca slechts € 35,50.

Michel is een gepassioneerd man. Urenlang kan de chef-kok en mede-eigenaar vertellen over zijn passie voor eten. "Het is uniek dat we op een eiland wonen en werken waar mensen zo met voedsel bezig zijn. Van snackbar tot sterrenrestaurant, Texel doet het uitstekend. En daar zijn wij onderdeel van."

De horeca dankt de hoge kwaliteit volgens hem niet alleen aan de koks zelfs, maar ook aan de kennis en kunde van de leveranciers. "Tachtig procent van onze ingrediënten komt van eigen eiland. En een ander groot deel uit de Waddenregio. Wij werken graag met seizoensgebonden producten. Ik vind het leuk om met onze leveranciers in gesprek te gaan en te horen welke leuke en lekkere dingen die goed bij ons passen ze op dat moment kunnen leveren."

Van het brood tot de bonbons, chef-kok Michel Arends en zijn medewerkers maken alles zelf. "Koken is passie", vindt Michel. "Met koken geef je iets van jezelf weg. In onze keuken draait het om kwaliteit: echt eten. Smaak is kennis, smaak is emotie en gevoel, smaak is herinnering."

Brasserie Rebecca is bekroond met zowel een Bib Gourmand als een Gault & Millau Award.

RECEPT

Texelse lamsracks met rodewijnsaus

INGREDIENTEN

Rodewijnsaus

2 sjalotjes
1 teentje knoflook
400 ml volle rode wijn
200 ml/gram vleesfond
2 takjes tijm
1 laurierblad
100 gram ijskoude boter + extra

Lamsrack

Lamsrack van ten minste 5 à 6 ribben
peper
zout
boter en olijfolie

Bereiding

Rodewijnsaus

Snipper de sjalotjes en hak het teentje knoflook fijn en fruit deze met een beetje boter in de pan aan. Voeg tijm en het laurierblad toe en schep nog even goed om.

Breng wijn en vleesfond in een pan aan de kook. Laat de saus op een middelhoog vuur in zo'n 20 minuten tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout en zeef de saus boven een andere pan. Klop de ijskoude boter (let op: echt ijskoud) met een garde snel door de nog warme saus. Zet de rodewijnsaus op laag vuur totdat je deze gaat serveren. Breng hem niet meer aan de kook.

Lamsrack

Zout en peper het lamsrack goed. Verhit de boter en olie in een ovenvaste pan. Bak het rack aan de vetkant en onderkant goed aan totdat het lekker bruin is. Niet te lang, het moet alleen maar bruin worden. Steek nu aan de zijkant een oventhermometer in het dikste stuk van het vlees. Zorg dat de thermometer goed in het midden zit en het rack (in de pan) in de oven. Na ± 15 minuten zal het vlees rond de 52 graden zijn. Dan is het tijd de pan uit de oven te halen en het vlees 5 minuten te laten rusten met aluminiumfolie erover. Het zal nu een beetje nagaren en tussen de 55 en 58 graden komen. Snijd het rack in mooi porties.

Eet smakelijk

Brasserie Rebecca Hogereind 39, De Waal Tel. 0222 312 745


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=12496010&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=texel0222.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=179" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten