Ets van Peter Kroese uit1878 ‘zicht bij Oosterend’
Ets van Peter Kroese uit1878 ‘zicht bij Oosterend’ Foto: Olivier Verschoor

Kunstveiling voor Oekraïne in De Waldhoorn

Algemeen Texel Actueel

Het aanbod van de kunst is veelzijdig en de kwaliteit is hoog tijdens de Kunstveiling ten bate voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne die zaterdag vanaf 16:00 uur gehouden wordt in dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn.


Souwtje de wijn

De veiling is een initiatief van de tienjarige Tarek van Sijp en belooft een groot succes te worden. “De veiling zou plaatsvinden in de Vermaning in Den Hoorn. Maar vanwege het grote aantal kavels, wijken we uit naar de Waldhoorn. Het mooie is dat alle kunstenaars die we benaderden direct enthousiast waren en er ook kunstenaars waren die zich spontaan bij ons meldden. Het zijn veel Texelse kunstenaars, maar er is ook werk van de overkant. Het aanbod gaat van klassieke naar moderne kunst.”

Kijkdagen Vermaning


Lenie Steffen - van Heerwaarden

Wie met eigen ogen wil zien wat de veiling te bieden heeft, kan vrijdag 1 april van 10:00 tot 18:00 uur en zaterdag 2 april van 10:00 uur tot 15:00 uur terecht in De Vermaning, Diek 11a in Den Hoorn. “Daarna verplaatsen we alle kavels naar de Waldhoorn waar de fysieke kunstveiling om  16:00 uur begint. Voorafgaand aan de fysieke veiling gaan ze komende donderdag de online veiling starten. Deze veiling sluit zaterdag om 12:00 uur en de geboden bedragen zullen de startbedragen zijn bij de veiling in het dorpshuis”, licht vader Peter van Sijp maandag toe. 


Olivier Verschoor

De online veiling verloopt via de Facebook-pagina ‘Texelse kunst voor Oekraïne’ waar nu alle beschikbare kavels al te bekijken zijn. “Tarek heeft vorig jaar de Kunstklas van Artex gevolgd. Hij wilde graag iets doen voor de mensen in Oekraïne en wilde ook iets doen wat anderen niet al deden. Dat het zo groots zou worden, had ik toen niet gedacht. Maar dat is alleen maar goed, gelukkig zijn er heel veel vrijwilligers. Ik hoop dat er veel geld voor het goede doel wordt opgehaald”, vertelt Peter.   

Peter heeft geen woord teveel gezegd als hij spreekt over een veelzijdig aanbod. Er zijn meer dan zeventig kavels. Lampen, servies, etsen, schilderijen, foto’s, sculpturen; van modern tot klassiek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Van onze partners