Afbeelding
Foto: Paul Schulten

Internationale viool- en pianopracht in Den Hoorn

Algemeen Texel Actueel

De Nederlandse violiste Tosca Opdam en de Amerikaanse pianist Anthony Ratinov brengen met verbazingwekkend spel de kracht en finesse van de jongste generatie musici tot leven. Op 27 februari geeft het duo een concert in het Hoornder Kerkje.

De Nederlandse violiste Tosca Opdam en de Amerikaans-Russische pianist Anthony Ratinov hebben zich al op zeer jonge leeftijd bewezen met belangwekkende prijzen in competities. Hoewel ze nog steeds tot de jonge nieuwe generatie behoren, is hun spel en repertoirekeus volwassen. Opdam zet zich in de Hoornder kerk neer met prachtwerken van Elgar en Ravel en de Texelse première van de Nederlandse componist Robin de Raaff. Ratinov zet zonder blikken of blozen enkele Études-Tableau van Rachmaninoff naast de oorspronkelijke pianoversie van Moesorgski’s Schilderijen van een tentoonstelling

.
Zowel Tosca Opdam als Anthony Ratinov hebben zich al internationaal laten gelden. Opdam won in 2011 het Oskar Back Concours. Ratinov won met zijn verfijnde Russische poëzieprijzen bij onder andere het Virtuoso & Belcanto Music Festival in Lucca en bij de Chopin International piano Competition in Hartford (VS).

Het concert start om 14:30 uur en kaarten zijn uitsluitend online te boeken op onze website www.ihms.nl.

Van onze partners