Afbeelding

Ontdek Ecomare

Algemeen TexelTips

Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. Je kunt naar de zeehonden kijken en je ziet er vogels, vissen en andere zeedieren van heel dichtbij.

In het natuurmuseum ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je kunt er uren rondstruinen en maakt er kennis met de dierenwereld van de Waddenzee en de Noordzee. Nergens anders kun je zeehonden van zo dichtbij bekijken. Soms komen ze zelfs uit hun bassin! Verwonder je over de reusachtige zeevogels in de vogelopvang. Jan-van-genten hebben een spanwijdte van bijna twee meter. Duik zelf in de zee in het Zeeaquarium en ontdek alles over de vissen, haaien, roggen en andere zeedieren die er leven.

Ontdek de natuur van het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. De tentoonstelling Wonderlijk Wad neemt je mee in de unieke wereld van ons grootste natuurgebied. In de expositie Waddenstad ga je samen met echte wetenschappers op onderzoek uit. Krijg het wauw-gevoel wanneer je tussen de reusachtige walvisskeletten loopt in de Walviszaal.

Ga op onderzoek uit in de ‘Waddenstad’. Ontmoet wetenschappers en volg ze in hun zoektocht naar antwoorden. Wat eten meeuwen? Welke vijanden heeft de mossel? Winkel door Waddenstad en vul je mandje met kennis uit zee.

Van onze partners