Afbeelding

Saxofoonconcert in Hoornder kerkje

Algemeen TexelTips

Femke Steketee is een van de meest opvallende jonge loten aan de immer groeiende stam van Nederlandse saxofonisten. Ze is altsaxofoniste van het Syrène Saxofoonkwartet en ze vormt al jaren een duo met pianist Tobias Borsboom. 

Met deze laatste brengt Steketee zondag 12 september in de Hoornder kerk in Den Hoorn (Texel) een meeslepend programma gebaseerd op haar debuut-CD ‘La fille et le saxophone’. OpusKlassiek prees al de ‘poëzie, de weldadige rust en de overtuigende muzikale kwaliteit’ en de Volkskrant sprak van ‘een fraai persoonlijk document. 

Deze ode aan ‘dromen, loslaten en verder gaan, levenslust, liefde, avontuur en speelsheid’ is niet alleen een mooie kennismaking met het duo Steketee-Borsboom, maar ook met werken van Bozza, Ibert, Debussy en recentere composities, een indringende reis door de historie van de saxofoon en haar kamermuziekrepertoire. 

I.v.m. de beperkte hoeveelheid mensen die per concert toegelaten mogen worden zijn er twee optredens, aanvang 14:30 en 19:00 uur. Kaartverkoop uitsluitend via www.ihms.nl

International Holland Music Sessions (IHMS) bestaat sinds 1988. Deze stichting is destijds opgericht op initiatief van het Conservatorium in Alkmaar. Wat begon als een zomercursus, is uitgegroeid tot een volledig instituut. Jonge talenten krijgen op deze manier de kans om in de spotlights te staan. 
Het is een mooie opstap voor de rest van hun carrière.

Foto: Mark Wielaert

Van onze partners