Afbeelding

Acht kinderen in één expositie

Algemeen Texel Actief

“We komme uut hetzelfde nest, maar maken er allegaar wat aars van.” 

Alle acht kinderen van Afie Commandeur en Jan Verbene uit Spang (tussen De Waal en Oosteren) hebben zich creatief ontwikkeld. In heel verschillende richtingen en die grote variatie laten ze zien in De Hoeksteen in Den Hoorn.

Van jongs af aan wordt creativiteit in de familie Verberne gewaardeerd. Bij feestelijke gelegenheden en kroonjaren worden er steevast ‘stukkies’ gedaan. Later is dit uitgebreid met het maken van bijzondere creaties. Zo delen zij hun kunst met elkaar én denken daardoor op een mooie manier aan elkaar.

Te zien zijn aquarellen in fraaie kleuren met fijne én grove toets, zwart-wit tekeningen, quilts in allerlei formaten, portretfoto’s, kaarten voor alle gelegenheden, textiele creaties, etagères en tuinsierkunst. Ook hangen er limericks en bijzondere gedichten.

Op de feestelijke expositie zijn steeds twee familieleden aanwezig om iedereen welkom te heten. Ook is er veel kunst te koop. De expositie is gratis toegankelijk en van 31 augustus t/m 30 september te zien in De Hoeksteen (naast het Hoornder kerkje), iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 11:00 tot 16:00 uur.

Van onze partners