Afbeelding

Strijkkwartet in optima forma

Algemeen Texel Actueel

Het in 2009 opgerichte Vespucci Kwartet heeft zich in relatief korte tijd geschaard tussen de beste strijkkwartetten van Nederlandse bodem. Zondag 22 augustus geeft het gezelschap twee concerten in het Hoornder kerkje.

Met inmiddels twee cd’s achter hun naam en een serie bijzondere programma’s heeft het Vespucci Kwartet zich doen kennen als een ensemble dat het experiment niet schuwt. In Den Hoorn laten de vier horen dat de basis van hun succes nog altijd het perfect gebalanceerde kwartetspel is. Op het programma staan drie van de vier delen voor strijkkwartet op. 81 van Mendelssohn en Dvoráks prachtige Dertiende strijkkwartet, dat hij schreef kort na terugkeer uit de Verenigde Staten. Kortom: de kracht en de vreugde van het traditionele strijkkwartet in optima forma. 

Door de coronamaatregelen is in het Hoornder kerkje maar een beperkt aantal toeschouwers welkom. Het Vespucci Kwartet treedt daarom twee keer op: aanvang 14:30 en 19:00 uur. Kaarten zijn uitsluitend online te koop via www.ihms.nl.

Van onze partners