Afbeelding

Kunstroute Klifhanger en véél meer

Algemeen Texel Actueel

De kunstroute Klifhanger Vloedlijn, verteltheater, workshops, film, excursies en concerten: in Den Hoorn is van donderdag 24 tot en met zondag 27 juni van alles te doen en te beleven.

De kunstmanifestatie is opgebouwd rond Klifhanger, een kunstroute in en rond Den Hoorn, waar kunstenaars op erven en akkers, in schuurtjes en woonkamers en in het duingebied hun werk tentoonstellen. Werk dat speciaal is gemaakt voor de locatie én dat een sterke binding heeft met de plaats waar het wordt gepresenteerd. 

Daarnaast is er een uitgebreid randprogramma. Zo vertelt Ina Schrama in het voormalige schuilkerkje De Vermaning op Diek oude mythen en sagen van Den Hoorn. Jan Mooren geeft tijdens een fietsexcursie langs de oude vloedhaken uitleg over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van het zuiden van Texel. Jessica van Noord (bekend van het duo Joop en Jessica) zingt en speelt met violiste Suzanne Groot ‘vloedlijnliederen’. Tussendoor verzorgt Sabien Bosman een bijzondere proeverij. Maarten Brugge – ‘een jutter in de moderne tijd’ - vertelt over zijn avonturen op het strand. Heel bijzonder belooft de wandeling te worden die fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp en cabaretier Patrick Nederkoorn samen met hun publiek maken. Aanraders zijn ook zeker de film Bademeisters van Judith de Leeuw en de ontdekkingstocht met duinboer Benno Bakker. Ben je graag creatief bezig? Dat kan ook, want kunstenaars Peter van der Ploeg en Paulien Valk verzorgen leuke workshops.

Een volledige opsomming kunnen we hier niet maken, maar het volledige programma en veel bijzonderheden vind je op www.klifhangertexel.nl 

Van onze partners